Bra att veta

Extrakläder

Se alltid till att ha extrakläder på barnets hylla ifall det skulle ske en olycka. Ta för vana att kolla varje dag vid t.ex hämtning att allt finns som barnet behöver. Här ingår även lämpliga ytterkläder såsom regnkläder,  mössor, vantar och ordentliga skor beroende på årstid. Det är vårdnadshavarens eget ansvar att se till att ditt/dina barn har lämpliga kläder med sig till förskolan. Är du osäker på vad som kan tänkas behövas så kan du alltid fråga oss!

Var alltid noga med att namna allting du lämnar på förskolan - nappar, gosedjur, kläder. Det är omöjligt för oss att hålla reda på alla barns saker och därför är det viktigt att ni hjälper oss på traven.

Blöjor

Familjedaghemmet står för blöjorna och vi använder oss utav Liberos tejpblöjor. 

Semesterstängt?

Ja, familjedaghemmet har semesterstängt enligt svenska skollagen. Jul, nyår samt påsk är alltid ledigt men vid behov av omsorg löser vi det mot att ni hör av er 14 dagar innan. Semesterstängt från v. 28 - v. 32

Nattomsorg/Obekväm Arbetstid 

Är du som vårdnadshavare i behov av nattomsorg eller omsorg på obekväm tid kan vi självklart hjälpa till med detta förutsatt att du är godkänd för det. Såhär står det på Haninge kommuns hemsida:
"Både ensamstående och sammanboende föräldrar/vårdnadshavare kan ansöka om barnomsorg på obekväm arbetstid. Sammanboende föräldrar behöver inte vara gifta eller ha barn tillsammans, men båda måste ha obekväm arbetstid för att kunna söka.

Ett grundläggande krav för ansökan är att omsorgsbehovet är regelbundet och kontinuerligt och att behoven inte kan tillgodoses på annat sätt. Beslutet omprövas efter sex månader."

Uppfyller du de kriterierna och önskar få nattomsorg hos oss finner du en blankett på Haninge kommuns hemsida. Vi kan stå för hämtning och lämning av barn vid OB.

Sovande barn

De barn som sover gör det ute i vårt sovtält i sina egna vagnar som vi övervakar med en babymonitor. Tältet övervakas självklart regelbundet av personal. Där behöver vi också att ni har med er t.ex åkpåse eller tjockare filt för de tillfällen då det är kallt ute.